Slagerij Van den Berg

Slagerij Van den Berg

'T GOUDEN KIPJE​​​​​​​

Gewoon de lekkerste!

ZIEN, PROEVEN EN WETEN

Met kip van ’t Gouden Kipje op uw bord wordt ’t watertanden. Of u nu geniet van een hartig tussendoortje, een barbecue met vrienden of een uitgebreid diner, met ’t Gouden Kipje proeft u de lekkerste kip. U ziet het mooie vlees, licht van kleur, fijn van structuur. U proeft de echte kip, verrijkt met de originele kruiden van ’t Gouden Kipje. En u weet dat het gezond en verantwoord is wat u proeft. Ontdek het verhaal achter deze kip!

VERANTWOORDE KWALITEIT

De smaak van kip ontstaat al in de stal. In dat opzicht kiest u met 't Gouden Kipje altijd voor verantwoorde kwaliteit. De pluimveehouders die de kippen houden, voldoen aan alle strenge eisen.

RUIMTE, ZORG EN HYGIËNE

Zo krijgen de kippen van ’t Gouden Kipje voldoende ruimte in de stal. De pluimveehouders gaan heel zorgvuldig om met de medische verzorging van de dieren. Precies zoals we dat allemaal graag zien: goede leefomstandigheden en zo min mogelijk antibiotica en medicijnen. En, heel belangrijk, de dieren krijgen het optimale voer (met veel natuurlijke ingrediënten, zoals granen) en schoon water. Daardoor maken de kippen een gezonde en natuurlijke groei door.

TUSSEN STAL & SPECIALIST

Bij elke stap in het proces vinden controles plaats op de kwaliteit van het vlees. De poelier van ’t Gouden Kipje versnijdt de hele delen tot de gewenste producten.

MET ZORG VERWERKT

Een gezonde kip met veel vlees is nog niet zomaar een Gouden Kipje. Eerst vindt de verwerking van de kippen plaats in de slachterij. En ook daar krijgen deze kippen een speciale behandeling. Door de uitgekiende wijze van pluimveeverwerking, gaan diervriendelijkheid en maximale kwaliteit hand in hand. Gedurende het gehele verwerkingsproces wordt de kip bijvoorbeeld droog gekoeld. Dat is goed voor de hygiëne, de houdbaarheid van het vlees én de smaak.

LEKKER VERS

De tijd tussen stal en specialist is maar kort. Binnen 24 uur kan een kip al kant en klaar in de vitrine liggen. Niet gek dus dat u vers vlees proeft. Kip van ’t Gouden Kipje is ook nog eens lang houdbaar én behoudt zijn smaak. Dat komt onder meer dankzij de temperatuurbeheersing in de gehele keten. Tijdens het slachten, het transport en de verwerking wordt de temperatuur zorgvuldig onder de 4 graden gehouden.

KLAAR VOOR DE KEUKEN

Na de zorgvuldige verwerking is de kip klaar voor uw keuken. Nu is het aan u om de kwaliteit van ’t Gouden Kipje te behouden en een delicatesse te serveren. Daarbij geldt één belangrijke stelregel. U kunt de kip beter langzaam en bij een relatief lage temperatuur garen, dan snel en bij een hoge temperatuur. Het vlees behoudt dan het vocht (en daarmee alle smaakeigenschappen) en blijft lekker zacht van structuur.

Lees meer in de folder of op goudenkipje.nl.

WORSTMAKERIJ

98% van onze vleeswaren komt uit eigen worstmakerij.

In 2011 is Marinus geslaagd voor Meester Worstmaker.

 | CADEAUTIP! GEEF EEN BON VAN DE SLAGERIJ, VERKRIJGBAAR VAN € 5 tot € 50 | 

Hieronder vindt u een aantal toppers welke in eigen worstmakerij gemaakt worden.

Grillworst
Kookworst
Leverworst
Boterhamworst
Boerenleverworst
Corned beef
Zure zult
Pekelvlees
Veluwse metworst
Droge worst
Barbecueworst


RUNDVLEESboerderij "De Blaak"

Het geheim van oer-Hollands rundvlees: Onze passie om u te laten genieten van een overheerlijk stukje vlees, zoals vlees bedoeld is.

HET BLIJFT GENIETEN

Rundvlees. Het is een delicatesse waar u elke dag van kunt genieten, of u nu houdt van een Hollandse pot of van internationale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal. Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen daarom het beste rundvlees. U proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees. Kwaliteit die niet begint in uw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor u terug moet naar de oorsprong van het vlees. 

 | HET LEKKERSTE RUNDVLEES VOOR FIJNPROEVERS | 

DAAROM LUXE VLEESVLEE

U proeft in feite de fijne structuur van het vlees. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbont ras, het Wit/ Blauwe rund en de Blond d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fijne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een flinke portie hoogwaardig vlees.

 | UITSLUITEND VLEES VAN LUXE VLEESVEE | 

MET PLEZIER IN DE STAL

Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongvee van deze rassen is schaars. Het is vooral te vinden bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is. Deze veehouders hechten waarde aan dierwelzijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal. In de stal krijgen de runderen alle ruimte. Ze liggen op een dikke laag stro. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak.

 | ALTIJD MALS MET HET JUISTE VETRANDJE | 

OP EN TOP HOLLANDS

Rundvlees van vleesboerderij "De Blaak is op en top Hollands vlees. Gaat u maar na. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is:

... geboren in Harskamp.
... grootgebracht in Harskamp
... geslacht door Slachthuis Veenendaal
... uitgesneden en geleverd door ONS ZELF.

Als slagerij weten we hoe belangrijk deze oorsprong is. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid.

 | OP EN TOP HOLLANDS VAN BOER TOT SLAGERIJ | 

VAN BORD NAAR STAL

Hebt u een stukje vlees op uw bord, dan kunnen we altijd achterhalen uit welke stal dit vlees afkomstig is. Dat is belangrijk voor het waarborgen van de voedselveiligheid. Onze toeleverende veehouderijen moeten beschikken over het IKB-keurmerk. IKB staat voor Integrale Ketenbeheersing. Het keurmerk geeft u de zekerheid dat de IKB-bedrijven hun antibioticagebruik registreren en samen met hun dierenarts veel aandacht geven aan diergezondheid.

EN NU IN DE PAN...

Met ons rundvlees in de pan bereidt u de lekkerste gerechten. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het mals en smaakvol houdt? Vraag ons dan in de slagerij om advies. Wij helpen u graag. Alvast smakelijk eten!

 | ALTIJD MALS MET HET JUISTE VETRANDJE | 

PORK BEST VARKENSVLEES

Het lekkerste varkensvlees van de Hollandse boer

VOOR DE FIJNPROEVERS

Wie zou er niet van gaan watertanden? Een malse varkenshaas, een sappige karbonade of een kruidige speklap… Dat smaakt naar meer. Vooral als u het Pork Best varkensvlees van de ambachtelijke slager op uw bord hebt. Maak kennis met het lekkerste varkensvlees van uw slager. Als u net zo’n fijnproever bent als wij, hebt u de keuze snel gemaakt.

 | HET LEKKERSTE VARKENSVLEES VOOR FIJNPROEVERS | 

VARKENS DIE HET NAAR HUN ZIN HEBBEN

Ze scharrelen vrolijk door het hok, de Pork Best varkens. Het zijn varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders — familiebedrijven met liefde voor het vak — voldoen namelijk aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. In hun bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn in de stal belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

 | UITSTEKENDE VLEES- / VETVERHOUDING EN VOLLE SMAAK | 

DROOG EN SAPPIG VLEES TEGELIJK

Wilt u een sappig stukje vlees aan uw vork prikken? Dan zal het Pork Best vlees u bevallen. Dit vlees is namelijk… droog. Wat is het geheim? Als u te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het Pork Best varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in!

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

 | ALTIJD VERS: VANDAAG GESLACHT, MORGEN BIJ DE SLAGER | 

ALLEEN MAAR GELTEN

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeskenners kiezen daarom altijd voor gelten.

 | AFKOMSTIG VAN HOLLANDSE BOERDERIJEN | 

EN NU IN DE PAN...

Met het Pork Best varkensvlees in de pan bereidt u de lekkerste gerechten. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het sappig en smaakvol houdt? Vraag ons dan in de slagerij om advies. Wij helpen u graag. Alvast smakelijk eten!

 | DROOG IN DE PAN, SAPPIG OP HET BORD | 

Lees meer in de folder of op porkbest.nl.


OVER HET KEURMERK KETEN DUURZAAM VARKENSVLEES

Het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees past precies bij Pork Best. Het vlees is afkomstig van varkenshouders die aan dit keurmerk voldoen. Deze familiebedrijven zorgen samen met de dierenarts goed voor hun dieren; ze gebruiken zo min mogelijk antibiotica. De stallen zijn diervriendelijk ingericht. Ook streven de varkenshouders naar een duurzame bedrijfsvoering, met zo min mogelijk milieubelasting en een laag (groene) energieverbruik.